Istakoz Nasıl Yenir?

Istakoz yemeye nasıl hazırlanacağınızı merak ediyorsanız bu yazı tam size göre. Sizler için ıstakoz nasıl yenir anlattık. İşte, ıstakoz nasıl yenir:
Istakoz Nasıl Yenir?
31 Ağustos 2022, 17:43

Istakoz deniz kabuklularından biridir. Denizden çıkan en lüks ürünlerden biridir. Genellikle tereyağı ve limon ile servis edilir.  Dünyanın en lezzetli yemeklerinden biridir, ancak bütün bir ıstakozun servis edilmesi göz korkutucu olabilir. Istakoz yemeye nasıl hazırlanacağınız ve pençelerden, kuyruktan, gövdeden ve bacaklardan her son sulu lokmayı nasıl kazacağınız hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu yazıyı okumaya devam edin. Sizler için ıstakoz nasıl yenir anlattık. İşte, ıstakoz nasıl yenir:


Istakoz Nasıl Seçilir?

  1. Istakozunu size soran bir restorandaysanız dişi mi erkek mi seçeceğinize karar vermelisiniz.
  2. Bir erkek ve bir dişi arasında seçim yapın. Kuyruk etini seviyorsanız dişi bir ıstakoz seçin, çünkü dişilerin kuyrukları yumurtaların taşınması için daha büyüktür.
  3. Sağlıklı ve canlı görünen birini seçin. Rengi ve gözleri parlak olmalıdır.
  4. Uyuşuk veya hastalıklı görünen ıstakozlardan kaçının. Görünür kabuk hasarı veya bulutlu gözleri olan ıstakozlar kontamine olabilir. Kıvrılmış kuyruklu ıstakozlar muhtemelen zaten ölmüştür, bu yüzden onlardan kaçının.

Istakoz Yemeğe Nasıl Hazırlanır?

  1. Istakoz genellikle kaliteli restoranlarda servis edilir, ancak onları yeme deneyimi biraz dağınık olabilir. Yemek yerken çatalınızdan küçük ıstakoz parçaları fırlayabilir ve giysilerinize tereyağı damlatabilirsiniz. Önlükler genellikle sağlanır, ancak her ihtimale karşı kolayca lekelenmeyen bir şey giymek isteyebilirsiniz.
  2. Ellerinizi kullanmaya hazır olun. Istakozun çeşitli kısımlarını tutmadan yemek çok zor. Istakozun kabuğuna, bacaklarına, pençelerine, kuyruğuna ve iç kısımlarına parmaklarınızla dokunmayı bekleyin. Yemeğin sonunda, ıstakoz anatomisine oldukça aşina olacaksınız.
  3. Araçları bilin. Istakoz, yeme deneyimini biraz daha kolaylaştırmak için kullanılan aşağıdaki ekipmanlarla servis edilir:
  4. Fındıkkırana benzeyen bir ıstakoz krakeri. Bu olmadan, içindeki ete ulaşmak için ıstakozun sert kabuğundan geçmekte zorlanacaksınız.
  5. Bir ıstakoz çatalı veya ıstakozun et için yarıklarını kazmak için kullanılan küçük bir metal çatal olan ıstakoz kırması.

Istakoz Nasıl Yenir?

  1. Pençeleri bükün. Çıkarmak için her bir pençeyi aşağı ve gövdeden uzağa doğru çekin. Her bir tırnağın dibinde bükün, böylece kıskaçları bağlı iki ıstakoz "kolu" kalır.
  2. Eti kollardan çıkarmak için bir ıstakoz çatalı kullanın.
  3. Eklemdeki pençeleri kırarak başparmağı pençelerden çıkarın. Başparmak bölümünde et göreceksiniz. Istakoz çatalınızı kullanın veya çıkarmak için seçin.
  4. Pençelerin büyük kısmını kırmak için ıstakoz krakerini kullanın, ardından çıkarmak için ıstakoz çatalını kullanın.
  5. Bacakları ıstakozdan çekin. Eti bacaklardan emmek kolaydır. Bazı insanlar, bir ıstakozun sıfır beden bir modelden daha ince bacakları ve çok daha fazlası olduğu için rahatsız olmaz.
  6. Kuyruğu gövdeden ayırın. Kuyruğu açın ve çatalınızı veya kazmanızı kullanarak eti kuyruktan tek parça halinde çıkarın.
  7. Vücudun alt kısmındaki kesikleri kesin. Ana gövdenin kabuğunu çekerek açın ve bulabildiğiniz beyaz et parçalarını çıkarın.
  8. Dişi bir ıstakozunuz varsa, vücudun içinde kırmızı yumurta görebilirsiniz. Bunlar yenilebilir ama ıstakozun en lezzetli kısmı değildir.



Şunlara da göz atın;

  1. Karides nasıl temizlenir?
  2. Avokado nasıl yenir?
  3. Mango nasıl yenir?
  4. Yulaf ezmesi nasıl yenir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo