Palmiyegiller familyasına ait bir bitki olan hindistan cevizi, tropik bölgelerde yetişir. Meyvesi yenen bu bitkiden lif elde edilir. İçinde bulunan beyaz tanecikler ayrıldıktan sonra pasta ve tatlıları süslemek amacıyla kullanılır. Hindistan cevizi güçlendirici ve besleyicidir. İçinde bulunan su, genellikle sade bir şekilde tüketilir.
Dünyada hindistan cevizinin en çok üretildiği yer Endonezya'dır. Filipinler, Hindistan ve Sri Lanka Endonezya'yı takip eder. Ülkemizde hindistan cevizi üretimi yapılmamaktadır.
Hindistan cevizi tropikal iklim kuşağını sever. Kış ayları kurak, yaz ayları ise yağışlı olan yerlerde yetişir.
Hindistan cevizi, kumlu topraklarda yaşamayı sever. Ayrıca sahil kenarında da yetişebilmektedir. Boyu 30 cm'e kadar uzayabilen hindistan cevizi ağaçları, yaklaşık 60 yıl boyunca meyve verir. Ekildikten 5-7 sene sonra meyve vermeye başlar. Ağaçlar, güneş gören ortamlarda bulunmalıdır.
Hindistan cevizi üretimi, tüm yıl boyunca sürebilir. Ancak genellikle ilkbahar ve yaz aylarında hasadı yapılır.
Şunlara da göz atın;