Kurabiye temelinde un, yumurta, yağdan oluşan bir hamurdur. Tuzlu ve tatlı versiyonları yapılabilir. Bütün Dünya ülkelerinde farklı versiyonları yapılmaktadır. Genellikle kurabiyelerin tamamı önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Peki fırınınız yoksa, bozuksa ya da kullanmak istemiyorsanız kurabiyeyi fırın olmadan nasıl pişirebilirsiniz? Bunun için birkaç yöntem var.
Fırınsız Kurabiye Nasıl Yapılır?
- İlk yöntem tavada pişirmek: Tavada ocak yardımı ile 20 dakikada kurabiyenizi pişirebilirsiniz. Normalde hazırladığınız türden kurabiye hamurunu düz bir tavaya hafifi bastırarak 1 parmak kalınlığında yayabilir, kapağı kapalı bir şekilde 20 dakika pişirebilirsiniz. Eğer hamurunuz daha fazla ise iki ayrı tava da yapabilirsiniz.
- İkinci yöntem ocakta hamuru kızartarak pişirmek: Hamurunuzu dilediğiniz tatlarda hazırladıktan sonra bir tavaya az miktarda sıvıyağ alın ve arkalı önlü kızartın. Tercihen çikolata parçalı kurabiyelerinizi bu yöntem ile pişirmeyin. Kızgın yağda çikolatalarınız yanabilir. Kızartılarak pişirilen kurabiyelerinizi bir peçete üzerinde dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.
- Üçüncü yöntem ise mikrodalga fırın kullanarak kurabiye pişirmek: Bu yöntem pişirme süresi olarak oldukça kısa ancak küçük porsiyon ve ölçüler için önerilen bir yöntem. Büyük porsiyonlarda kurabiye yapacaksanız eğer daha uzun vaktinizi alacaktır. Kurabiye hamurunuzu hazırlayın, istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt üzerine alın. Yüksek ayarda 2 dakika pişirin. Biraz dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.
- Son yöntem ise pişmeyen kurabiye yapmak: Pişmeyen kurabiye yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta yumurta kullanmamak. Hamuru hazırlarken yumurta kullanmayınız. Un yerine süt ile sıvı ihtiyacını karşılayabilirsiniz. İstediğiniz şekilde hamuru hazırladıktan ve buzdolabında 2 saat beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;
- Pişmeyen tatlılar
- Fırınsız tatlı tarifleri
- Az malzemeli tatlılar
- Değişik kurabiye tarifleri
- Kurabiye nasıl saklanır?
- Kolay kurabiye tarifleri