Huşgiller familyasına ait bir bitki olan fındık, dünyada en çok Türkiye'de yetiştirilen bir besindir. Tatlıları süslemek ve aroma katmak amacıyla kullanılan bu besin, özellikle Karadeniz Bölgesi'nin hemen her yerinde yetiştirilir. Zihinsel gelişime katkıda bulunan fındık, sade bir şekilde tüketildiği gibi, yemeklerin içine de eklenebilir. Fındığı nasıl kullanacağına karar veremeyenler için, birbirinden lezzetli 12 fındıklı tarifi yazımızda derledik. İşte, nefis mi nefis fındıklı tarifler:
Un, fındık ve damla çikolata ile hazırlanan fındıklı muffin, davet sofraları için idealdir. Küçük porsiyonlar halinde hazırlanır ve atıştırmalık olarak sunulur.
Bitter çikolata, kakao, krema ve fındık ile hazırlanan trüf, dünya mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Hazırlanan trüfler hindistan cevizi, toz fındık ve toz bademe bulanır.
Hem file, hem de toz fındık ile hazırlanan bu kurabiye, çay saatlerine çok yakışan lezzetlerden biridir. İsteğe göre beyaz çikolata veya sütlü çikolata kullanılabilir.
İçi fındıkla doldurulan milföyle, rulo şeklinde sarılır ve baklava boyutunda dilimlenir. Daha sonra şerbetle buluşturulan bu tatlı, soğuk bir şekilde servis edilir.
Vanilya, yumurta ve fındık ile hazırlanan bu tatlı, muhallebi kıvamındadır. Ortalama 40 dakika içinde hazırlanır. Buzdolabında dinlendirildikten sonra sunulur.
Sütlü çikolata ve ganaj ile hazırlanan bu tatlı, hafif kıvamıyla herkesi kendine hayran bırakır. Üzeri fındık içi ile zenginleştirilir.
İtalyan mutfağıyla özdeşleşen fındıklı cannoli, iç dolgu ve fındık pralinden oluşur. Üzerine pudra şekeri serpiştirilerek servis edilir.
Bisküvi, fındık kreması ve labne peyniri ile hazırlanan mini cheesecake, küçük boyutları ve lezzetiyle misafir ağırlarken sunulabilecek tatlılardan biridir.
Yapımında 3 farklı çikolata kullanılan bu tarif, fındık ve badem ile zenginleştirilir. 12 dakikalık pişirme süresinin ardından ikram edilir.
Fransız mutfağıyla özdeşleşen parfe, yalnızca 6 malzemeden oluşur. Ana malzemeleri yumurta, krema ve fındıktır.
Kek, çikolata sosu ve fındık ile hazırlanan bu tatlı, özel günlerde sunulabilir. Şık bir sunum için, üzerini orman meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
Ana malzemesi fındık olan nussecken, 'fındık köşeleri' anlamına gelir. Alman mutfağıyla özdeşleşmiştir. Ortalama 25 dakika içinde sunulabilir.
Şunlara da göz atın;