Exucutive Chef Kimdir, Görevi Nedir?

Exucutive chef kimdir? Exucutive şefin mutfaktaki görevi nedir, hangi işleri yapar? İşte, gastronomi alanında kariyer yapmak isteyenler için exucutive şefin görevleri ve çalışma alanı:
Exucutive Chef Kimdir, Görevi Nedir?
02 Şubat 2023, 16:34

Gastronomi sektörünün popülerleşmesi ile mutfaktaki hiyerarşik sistemi merak ediyor olabilirsiniz. Sizler için bu hiyerarşinin en başındaki statüden bahsetmek isteriz. Exucutive chef yani yönetici aşçı mutfakta ne iş yapar, nasıl olunur, görevleri nelerdir? Sizler için anlattık. İşte, gastronomi alanında kariyer yapmak isteyenler için exucutive şefin görevleri ve çalışma alanı:

Exucutive Şef  Ne İş Yapar?

Yönetici şef, bir restoranın tüm mutfak operasyonunun başıdır. Yönetici şefler envanter, bütçeleme, menü planlama, eğitim, tabaklama ve yardımcı şeflerden bulaşık makinelerine kadar tüm mutfak personelini yönetir. Yüksek gıda kalitesi standardını ve bu hizmetin sorunsuz ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlarlar. Yönetici şefler, mutfaktaki en yüksek yönetim seviyesidir ve başarı veya başarısızlığından nihai olarak sorumludurlar.

Nasıl Exucutive Şef  (Yönetici Aşçı) Olunur?

Yönetici şef olmak için ciddi bir mutfak eğitimi almalı ve yılların deneyimine sahip olmalısınız. Lise diploması alarak başlıyorsunuz ve ardından bir mutfak sanatları programına başvuruyor veya kaliteli bir mutfakta çıraklık buluyorsunuz. Yemek pişirme, satın alma, menü planlama, sunum ve sağlık kodlarının temellerini öğrenmelisiniz. Bu deneyimle, bir hat aşçısı olarak çalışmaya başlamaya hazırsınız ve sonunda şef yardımcılığına ve ardından yönetici şefliğe terfi etmeyi hedefliyorsunuz.

Exucutive Şef  (Yönetici Aşçı) Olmak İçin Hangi Becerilere İhtiyacınız Var?

Yönetici şefler, sadece yemek pişirmenin ötesinde birçok beceriye sahip olmalıdır. Yaratıcı bir şekilde tarifler oluşturma ve bunları tutarlı ve hızlı bir şekilde uygulama yeteneği sadece başlangıçtır. Yönetici şefler aynı zamanda kâr marjlarını korumak için sipariş verme, personel oluşturma ve bütçeleme işlemlerini yöneten iş adamlarıdır. Aynı zamanda mükemmel iletişim ve organizasyon becerilerine sahip insan yöneticileridir. Sanitasyon ve kalite konusunda uzmandırlar. Ayrıca baskı altında çalışabilme yeteneğine de sahip olmaları gerekir.

Görev Ve Sorumlulukları Nelerdir?

  1. Yeni tarifler oluşturabilmeli ve her hafta özel ürünler de dahil olmak üzere genel menü tasarlayabilmeli.
  2. Haftalık yiyeceklerin teslim alınmasını veya teslim edilmesi, düzenlenmesini yapabilmeli.
  3. Hazırlıktan servise kadar tüm gıda hazırlığını koordine edebilmeli ve yönlendirebilmeli.
  4. Tüm yiyecek ve içeceklerin kalitesini izlemeli.
  5. Yiyecekler, içecekler ve mutfak malzemeleri dahil olmak üzere envanter stokunu takip etmeli.
  6. Mutfak aletlerinin onarımını denetlemeli.
  7. Yeni mutfak personelini işe alın ve eğitin.
  8. Mutfağı temiz tutun ve tüm eyalet gıda güvenliği ve sanitasyon yasalarına uyun.

Şunlara da göz atın;

  1. Sous chef kimdir?
  2. Soğuk şefi kimdir?
  3. Demi şefin görevleri nelerdir?
  4. Mizanplas nedir?
  5. Gastronomi bölümü nedir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo