Mükemmel bir çikolata kurabiye hazırlarken veya kahveyi demlemeye bırakırken evde hiç esmer şeker kalmadığını fark ettiyseniz sizi böyle alalım. Esmer şeker yerine kullanabileceğiniz birçok tatlandırıcı vardır. Ancak esmer şekerin hafif tadını yakalamak için farklı malzemeleri karıştırmanız gerekebilir. İşte, esmer şeker yerine kullanabileceğiniz malzemeler;
Beyaz toz şekeri, pekmezle karıştırmak, esmer şekerin en iyi alternatifidir. Çünkü esmer şeker, tam olarak bu şekilde elde edilir. Kendi esmer şekerinizi hazırlamak için, 1 bardak toz şekeri, 1 yemek kaşığı pekmezle karıştırın. Daha koyu bir renk elde etmek için, pekmez miktarını artırabilirsiniz.
Geleneksel olarak esmer şeker, toz beyaz şeker ve melas karışımı kullanılarak yapılır. Elinizde pekmez yoksa, tarifinizin son ürününde neredeyse hiçbir değişiklik yapmadan akçaağaç şurubu ile kolayca değiştirebilirsiniz. 1 su bardağı toz şeker ve 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubunu karıştırarak esmer şeker elde edebilirsiniz.
Hindistan cevizi şekeri, hindistan cevizi ağaçlarının özsuyundan yapılır. Besin profili esmer şekere çok benzese de genellikle daha sağlıklı bir şeker alternatifi olarak pazarlanır. Esmer şekeri, aynı ölçüde hindistan cevizi şekeri ile değiştirebilirsiniz. Hindistan cevizi şekerinin nemi daha azdır. Bu yüzden sıvı yağ gibi ekstra yağ ekleyebilirsiniz.
Birkaç basit tarif değişikliğiyle bal, akçaağaç şurubu veya agav nektarı, esmer şekerin yerine geçecek uygun alternatiflerdir. Bu malzemelerin hepsi sıvı olduğu için, tarifinizi nasıl etkileyeceğini düşünmelisiniz. Örneğin pişirme süresini kısaltmak iyi bir fikir olabilir. Çünkü bu karışım, esmer şekere göre daha hızlı karamelize olur.
Turbinado veya demerara gibi ham şekerler, doğal olarak açık amber renkleri ve hafif karamel tatları gerçeğine benzer olduğundan, esmer şekerin yerine mükemmel bir alternatif oluşturur. Çoğu tarifte, çok fazla fark görmeden ham şekerleri eşit oranda esmer şekerle değiştirebilirsiniz. Ancak ham şekerler esmer şekere göre çok daha kurudur. Ham şekeri, baharat öğütücü veya havan ile daha ince bir dokuya dönüştürebilirsiniz.
Muscovado şekeri, minimal düzeyde rafine edilmiş bir şekerdir ve esmer şekerin yerine mükemmel bir alternatiftir. Ancak muscovadonun melas ve nem içeriği normal esmer şekere göre çok daha yüksektir. Bu, daha yapışkan bir halde olduğunu ve topaklanma eğilimini gösterir. Eğer hamur işlerinde kullanacaksanız, topaklanmayı önlemek için elekten geçirmeyi deneyebilirsiniz.
Esmer şekeri, eşit miktarda toz şekerle değiştirebilirsiniz. Beyaz şeker, esmer şekerin kattığı zengin tada sahip değildir, ancak tarifin türüne bağlı olarak pek fazla tat değişikliği fark etmeyebilirsiniz. Esmer şeker, kurabiye gibi bazı pişmiş ürün türlerine yoğun bir çiğneme özelliği katar. Toz şeker ise daha çıtır bir kurabiye elde etmenizi sağlar.
Şunlara da göz atın;