Havalar ısınmaya başlamışken yavaş yavaş soğuk atıştırmalıklara yönelme isteği ortağı çıkmaktadır. Herkesin tüm kış mevsimi boyunca hayalini kurduğu dondurma mevsimi geldi çattı. Diyet yapanların en çok merak ettiği şey ise, dondurmanın kilo üzerindeki etkileridir.
Yazın vazgeçilmezi olan dondurma masum bir tatlı gibi gözükse de hazır paketli dondurmaların şeker ve kalori içeriği bir hayli yüksek olmaktadır. Bunlara ek olarak içeriğindeki katkı maddeleri ile de sağlıklı beslenme için uygun bir ara öğün olarak önerilememektedir. Fakat canımız çok istiyorsa haftada 1-2 günü aşmayacak şekilde 1-2 top açık sütlü dondurma ara öğün yerine tüketilebilir. Sürdürülebilir beslenmede önemli olan dengeyi sağlamaktır. Fiziksel aktivitemizi arttırıp, meyve porsiyonumuzu azaltıp, bol su içerek dondurmayı hayatımıza dahil edebiliriz. Bu şekilde diyetin tekdüzeliğini engelleyip canımızın istediğini dengeli miktarlarda tüketerek diyette sürdürülebilirlik yakalamış oluruz. En sağlıklı, içimize sinerek tüketeceğimiz dondurma çeşidi ise evde yapabileceğimiz dondurmadır. Yapımı basit, kalori bakımından masum olan bu tarifi sıcak yaz günlerinde ara öğün yerine tüketmemizde hiçbir sakınca olmayacaktır.
100 gramlık dondurma çeşitleri ve kalorileri;
Malzemeler;
1 adet dilimlenerek dondurulmuş muzu 1 yemek kaşığı süt ve neli dondurma yapmak istiyorsak o meyve ile birlikte blenderdan geçirip buzluğa atıyoruz.
Yazar:
Dyt. Gözde Karaca
Şunlara da göz atın;