Masterchef Türkiye jürisi Danilo Zanna, Gerçek Gündem'den Reha Tartıcı'ya konuştu. Danilo Zanna'nın bazı yorumları şöyle:
Bizim meslekte sadece mutfakta öğrenmezsiniz. Evde, sokakta kısacası hayatın her noktasında bir şey öğrenirsiniz. Size bir örnek vereyim. Ben Kayseri mantısı öğrenmek içinde Kayseri’de bir süre kaldım. Bir kadın kooperatifinde çalışan hanımlardan mantı katlamayı öğrendim. Bunu bir restoran işletmecisi olarak değil şef olarak öğrendim.
Ben Cağ Kebaba bayılıyorum. Erzurum’a gittim. Orada neredeyse bir buçuk ay kaldım. Sadece Cağ Kebap öğrenmek için Erzurum’da da bir aydan fazla kaldım. Öğrendim ve döndüm ama bir sorun vardı. Evde Cağ Kebabı nerede yapacaktım. Bunu yapabilmek için evime özel fırın yaptırdım. Ve şimdi evde istediğim zaman yapıyorum.
Türkiye’de şu an 5 restoranımız var. Yeni projelerimiz de geliyor. Eylül ayında Bağdat Caddesi şubemiz açılacak. Orada Milano konsept yapıyoruz. Ama ben aslında İtalya’da bir börekçi açmayı hayal ediyorum. İnanılmaz tutacağını düşünüyorum. Ben İtalya’da Türkiye’de olduğu kadar meşhur değilim ama popülaritem de hızla artıyor. Bana İtalya’da en fazla sorulan soru “Börek tarifi verebilir misin?” oluyor.
Favorim kesinlikle “Laz Böreği” çok seviyorum. ATV’de program yaptığım dönemde bana bir gün “Laz Böreği” yapacaksın dediler. Benim eski eşim Karadenizliydi. Bütün akrabalarını aradım ve işin püf noktalarını onlardan öğrenerek hayatımda ilk defa “Laz Böreği” yaptım ve aşık oldum. Aslında ilk başta içinde karabiberi görünce bunun bir hata olduğunu düşündüm. Ama sonra bunun bir hata değil aslında bu lezzeti yaratan en önemli elementlerden biri olduğunu anladım.
Danilo Zanna röportajına ve Al beni yukarı tiramisu tarifine göz atmayı unutmayın.