Kahvaltı ve öğle yemeğinin birleşimi anlamına gelen brunch, 19. yüzyılın sonlarına doğru ortaya çıkmıştır. İngiltere'den dünyaya yayılan brunch, özellikle 20. yüzyılda Amerika'da son derece popüler olmaya başlamıştır. İngilizcede kahvaltı (breakfast) ve öğle yemeği (lunch) kelimelerinin birleşimiyle bu ismi almıştır. Brunch'ta hem kahvaltı, hem de öğle yemeğine uygun olan yemeklere yer verilir. Peki, brunch nasıl hazırlanır, brunch tarifleri nelerdir? İşte, evde kolayca hazırlanan 14 nefis brunch tarifi:
Hazır yufka ile hazırlanan ve iç harcında isteğe göre peynir veya patates kullanılan bu börekleri, kızarttıktan sonra brunch için servis edebilirsiniz.
Brunch da diyetten vazgeçmek istemeyenler için önerimiz müsli katlarıdır. Kurutulmuş muz, çilek, yoğurt ve müsli ile hazırlanan bu tarif, düşük kalorisi ve lezzetiyle diyet listelerinin favorisidir.
İspanyol mutfağından dünyaya yayılan pan con tomate hem kahvaltılarda, hem de davet sofralarında yer verilen bir yemektir. Domates sosu ve tam buğday ekmeği ile hazırlanır.
Beyaz peynir ve yumurta ile hazırlanan peynirli omleti de brunch saatlerine dahil edebilirsiniz. Ortalama 10 dakikada hazırlanan bu tarif, kekik, nane gibi baharatlarla zenginleştirilebilir.
Brunch yaparken de börekten vazgeçmek istemeyenler için önerimiz, Selanik usulü ıspanaklı börek. Taze yufkalar ile hazırlanan bu börek, çıtır çıtır lezzetiyle çayın yanına çok yakışır.
Yabancı ülkelerde sık sık tüketilen muffin, isteğe göre tatlı veya tuzlu olarak sunulabilir. Brunch için muffin hazırlamak istiyorsanız, dilimlenmiş siyah zeytin, beyaz peynir ve kekik dallarından oluşan bu tarifimizi deneyebilirsiniz.
İrlanda mutfağı ile özdeşleşen boxty, patatesli pankek anlamına gelmektedir. Kahvaltı ve brunchta sunulan patatesli pankekleri, pudra şekeri serpiştirerek de tüketebilirsiniz.
Balıkesir denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de Ayvalık tostudur. Domates, peynir, sosis, sucuk ve turşu ile hazırlanan Ayvalık tostunu, brunch tarifleri listenize ekleyebilirsiniz.
Amerika'nın en popüler brunch yemeklerinden biri olan eggs florentine, hollandez sos, pastırma haşlanmış yumurta ve İngiliz çöreği karışımından oluşur.
Et, sebze ve peynir karışımlarıyla hazırlanan frittata, İtalyan mutfağına özgü bir yemektir. Omlet veya kabuksuz kiş olarak da bilinen frittata, genellikle kahvaltı ve brunchlarda sunulur.
Kalabalık brunch sofralarının vazgeçilmezlerinden biri de pankektir. Bal ve yaban mersini ile tatlandırılan pankekleri, uzun çubuklara batırarak servis edebilirsiniz.
Yaklaşık 25 dakikada hazırlanan güveçte sebzeli yumurta, patates, domates, soğan gibi sebzelerden oluşur. Güveç kabına doldurulan bu sebzelerin üzeri yumurta ve kaşar peyniri ile zenginleştirilir.
Fransız menemeni olarak da bilinen piperade, brunch için en ideal yemeklerden biridir. Ana malzemeleri yumurta, havuç ve biberdir. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanır.
Eğer brunch için yemeğinizi önceden hazırlamak isterseniz, soğuk sandviç tarifini deneyebilirsiniz. İçini sevdiğiniz sebze ve şarküteri ürünleri ile doldurarak afiyetle tüketebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;