Manaker, günlük koşuşturma içinde enerji ihtiyacı hissetiğinde kafeine yönelmediğini belirterek, "Çok fazlasının baş ağrısı , uyku sorunu ve kaygı gibi olumsuz yan etkileri olabilir. Bunun yerine, çok uzun süredir göz ardı edilen bir yiyecek yiyorum: Erik" diyor.
Manaker, "Kuru erik, sindirim sağlığı konusunda yardıma ihtiyacı olan insanlar için bir çare olarak bilinir. Ama aynı zamanda doğal şekerler şeklinde iyi bir enerji kaynağıdırlar" diyor. Manaker, eriklerin büyüklüğüne bağlı olsa da, günde yaklaşık 30 gram, kabaca üç ila dört kuru erik" tükettiğini söylüyor.
Manaker, "Kuru erik yemek, yaşlandıkça kemiklerin güçlü kalmasına yardımcı olabilir. Kuru erik kendi başına harikadır - seçtiğiniz markanın ilave şeker içermediğinden emin olun. Erik suyu başka bir seçenektir, ancak günlük porsiyon boyutlarını yaklaşık bir fincan veya daha az tutmanızı tavsiye ederim" diyor.
Manaker'ın kuru eriği diyete dahil etmek için farklı önerileri şöyle:
450 gram kuru erik ile 1/2 bardak ılık suyu bir karıştırıcıda birleştirin, ardından bir püre oluşana kadar karıştırın. Tarifteki şekerin 1/3 ila 1/2′sini değiştirmek için püreyi kullanabilirsiniz.
Antioksidan bakımından zengin, lif dolgulu bir tatlı için, beş adet çekirdeksiz eriği erimiş bitter çikolataya batırın ve birkaç saat bekletin.
Kuru erikler tavuk salatasına şaşırtıcı bir tatlılık katar. Tavuk salatası tarifine doğranmış çekirdeksiz kuru erik ekleyin ve iyice karıştırın.
Şunlara da göz atın;