Başlangıç yemekleri, ana yemeğe geçmeden önce atıştırmak amacıyla sunulan ikramlardır. Genellikle küçük porsiyonlar halinde sunulan başlangıçlar, sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılır. Dünyanın hemen her yerinde sunulan başlangıçlar, mideyi ana yemeğe alıştırmak için de tercih edilir. Davetlerde ve büyük organizasyonlarda mutlaka yer verilir. İşte, ana menüye geçmeden önce sunabileceğiniz 10 farklı başlangıç tarifi:
Kabak, yoğurt ve dereotu ile hazırlanan tarator, soğuk başlangıçlardan biridir. İsteğe göre küçük kızarmış ekmek dilimlerinin üzerinde de sunabilirsiniz.
Fransız mutfağına ait bir tarif olan volovan, milföy, ve kaşar peynirinin birleşiminden oluşur. Küçük porsiyonlar halinde sunulur. Şık sunumuyla mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir.
Nohut ve tahin ile hazırlanan humus, Lübnan mutfağıyla özdeşleşmiştir. Ülkemizde ise en çok Hatay mutfağında tüketilir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
İtalyan mutfağıyla özdeşleşen parmigiana, patlıcan dilimlerinin domates sosu ve peynir ile kaplanmasıyla hazırlanır. Parmesan ve mozzarella peyniri kullanılır.
Başlangıç yemeği denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de, bruschettadır. Kızarmış ekmeklerin üzerine domates, sarımsak, zeytin ve mantar eklenebilir.
Balkan mutfağıyla özdeşleşen paçanga böreği, pastırma ve kaşar peyniri ile doldurulur. Dışı galeta ununa batırıldıktan sonra, kızartılarak servis edilir.
Yalnızca 5 malzemeden oluşan haydari, yoğurt ve sarımsak ile hazırlanır. Bir porsiyonu, yaklaşık 65 kalori değerindedir.
Kabak, dereotu ve peynir ile hazırlanan mücver, yaklaşık 80 kaloridir. Küçük porsiyonlar halinde servis edilir. Mücverin yanına bir kaşık yoğurt da eklenebilir.
Kırmızı biber, salça ve pul biber ile hazırlanan muhammara, acı severlerin favori lezzetlerindendir. Başlangıçta sunularak iştahın açılması sağlanabilir.
Hazır olarak alabileceğiniz chicken fingerslerı, fırında veya kızartma usulüyle pişirebilirsiniz. Yanına parmak patates ekleyerek, menüyü zenginleştirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;