Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınan, kimyasal değişim sonucu kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen bir besindir. Genelde kahvaltı sofralarında tüketilen bu besin, hem faydalı, hem de oldukça lezzetlidir. Balın rengi, şeker dengesi ve tadı, toplanan nektarlardan kaynaklanır. Kokusu ise çiçeklerdeki aromalı uçucu yağlardan elde edilir. İşte, bal ile kolayca yapabileceğiniz 12 nefis tarif:
İnce ince dilimlenmiş armut, ceviz ve bal ile hazırlanan bu cipsler, atıştırmalık olarak tüketilir. Ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Badem, bal ve tarçın ile hazırlanan bu tarif, atıştırmalık olarak tüketilebilir. Genelde çayın yanında sunulur. Hazırlanışı 15, pişirmesi ise sadece 10 dakikadır.
İç harcı muhallebi ile doldurulan hamurlar, lokmaya benzer bir görünümdedir. Pişirildikten sonra karamelize edilmiş bal veya toz şeker ile süslenir.
Tel kadayıf ve ceviz içi ile hazırlanan bu tatlı, bayram sofraları için idealdir. İsteğe göre şekerli yerine ballı şerbet kullanılır. Şerbetini çektikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Krema, bal ve hurma ile hazırlanan dondurma, yaz ayları için idealdir. Buzlukta dinlendirildikten sonra servis edilir. İsteğe göre tatlıların yanında da sunulabilir.
Makaron, Fransız mutfağına özgü bir tatlıdır. Bal, pastacı kreması ve çilek ile hazırlanan bu tatlı orta veya küçük porsiyonlarda sunulabilir.
Ballı krema ile hazırlanan bu kurabiye, çay ve kahvenin yanında sunulabilecek lezzetli atıştırmalıklardan biridir. Yumuşak ve hafif tadı ile küçük büyük herkesin favorisidir.
Baklava yufkası, kestane ve bal ile hazırlanan bu tatlı, bayram sofralarında sunulabilir. Rulo şeklinde hazırlandıktan sonra dilimlenerek servis edilir.
Elma, armut, portakal, ayva, yoğurt ve ceviz ile hazırlanan meyveli yoğurt, bal ile zenginleştirilir. İsteğe göre mevsim meyveleri ile hazırlanarak daha lezzetli bir hale getirilir.
Yalnızca 5 malzemeden oluşan bu tarif, şık sunumu ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Tarife başlamadan önce kayısıların tadına bakarak bal miktarını ayarlayabilirsiniz.
Kalabalık sofralara çok yakışan şöbiyeti, bal ile hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan şöbiyetin üzerini bal ile lezzetlendirmeyi unutmayın.
Yulaf unu ve portakal kabuğu ile hazırlanan bu tatlı, aromatik bir tada sahiptir. Üzeri ballı şerbet ile zenginleştirilir. En üst kısmına ceviz veya fındık eklenebilir.
Şunlara da göz atın;