Balık, hem sağlıklı, hem de çok lezzetli besinlerden biridir. Uzmanların haftada iki kez önerdiği balıklar, farklı çeşitleriyle sofralardaki yerini alır. Balık çeşidine göre kızartma, haşlama, buğulama, fırınlama ve ızgara gibi usullerde pişirilir. Balık çeşitleri meze ve salatalar eşliğinde sunulur. Ancak ana yemeğe geçmeden önce midenizi yumuşatmak ve sıcak bir başlangıç yapmak isterseniz, balığın yanına yakışacak çorbaları sofralarınızın baş köşesine yerleştirebilirsiniz. İşte, balığın yanına çok yakışan çorba tarifleri:
Yalnızca 5 malzemeden oluşan mercimek çorbası, Türk mutfağının demirbaşlarından biridir. Birçok yemekle birlikte tüketilebilir. Videolu ve resimli anlatımıyla, mercimek çorbasını kolayca hazırlayabilirsiniz.
Gaziantep mutfağıyla özdeşleşen ezogelin çorbası, kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur ile hazırlanır. Balıktan önce hafif bir başlangıç yapmak isteyenler için idealdir.
Brokoli, ıspanak ve patates ile hazırlanan yeşil çorbanın yapımında süt ve yoğurt kullanılmaz. Bu yüzden balıktan önce tüketilmesinde sakınca yoktur.
Isırgan ve ebegümeci ile hazırlanan bu çorbanın yapımında, sebze suyu kullanabilirsiniz. Hafifliği ve besleyici değerleri ile nefis bir başlangıç tarifidir.
Bulgur ve et suyundan oluşan bu çorba, diğerlerine göre daha ağır bir tada sahiptir. Ancak kış aylarında tüketilmesi gereken tariflerden biridir.
Pirinç, un ve salça ile hazırlanan andaloz çorbası, İspanyol mutfağında rağbet gören tariflerden biridir. Farklı tatlar keşfetmek isteyenler için de, idealdir.
Enginar ve patates ile hazırlanan bu çorbanın yapımında, az miktarda süt kullanılır. Bu yüzden yiyeceğiniz balığın taze olmasına dikkat edin.
Deniz ürünlerinin sık sık tüketildiği Japon mutfağında, başlangıç için en çok tercih edilen çorba, miso çorbasıdır. Yapımında miso, tofu, wakame gibi özgün malzemeler kullanılır.
Domates ve sıcak su ile hazırlanan domates çorbası, kaşar peyniri ve fesleğen ile birlikte sunulur. Balıktan önce yiyebileceğiniz nefis çorbalardan biridir.
Çin mutfağıyla özdeşleşen wonton çorbası, hamur, susam yağı ve zencefil ile hazırlanır. Asya mutfağı esintilerini hissedebileceğiniz wonton çorbasını, sushi gibi eşsiz lezzetlerden önce deneyebilirsiniz.
Balığı yemek olarak tüketmek yerine, çorba yapımında da kullanabilirsiniz. Yapımında özellikle levrek, iskorpit ve kırlangıç balığı kullanılan safranlı balık çorbası tarifimizi defterinize kaydetmeyi unutmayın.
Şunlara da göz atın;