Sağlıklı beslenmenin ilk adımlarından biri olan mevsimsel beslenme, insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Meyve ve sebzeleri doğru zamanlarda tüketmek, hem daha organik beslenmemizi, hem de mevsim geçişlerine daha kolay adapte olmamızı sağlar. Özellikle kış aylarında ortaya çıkan grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı mevsim meyvelerini tüketerek vücut direncini arttırmak gerekir. Aralık ayı, meyve, sebze ve balık bakımından zengin bir aydır. Aralık ayında turunçgillere daha fazla yer verilirken, küçük balıklar da sofralardaki yerini alır. Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri alabilmesi için Aralık ayında hangi meyve ve sebzeler tüketilmelidir? Aralık ayı meyve, sebze ve balıkları nelerdir? İşte, Aralık ayı boyunca sofranızdan eksik etmemeniz gereken meyve ve sebzeler:
Aralık ayında sağlıklı beslenmek için mutlaka tüketilmesi gereken sebzeler;
Dört mevsim bulabileceğiniz sebzeler; Dereotu, marul, maydanoz, roka, pazı, tere, nane ve yeşil soğan.
Kış hastalıklarından korunmak ve vücut direncini arttırmak için, Aralık ayında meyve tüketimine özen göstermeliyiz. Aralık ayı meyveleri;
Kış aylarında artış gösteren balıklar, Aralık ayının da favorisidir. Aralık ayı boyunca tüketilmesi gereken balıklar;
Aralık ayı denildiğinde sofralardan eksik edilmemesi gereken bir yemiş var. İster ocakta, ister fırında, isterseniz de sobada pişirebileceğiniz kestane Aralık ayı yemişlerinin başında gelir. Bunun dışında badem ve ceviz tüketmeye de özen gösterin.
Şunlara da göz atın;