Yaz aylarının gelmesiyle serinletici içecek arayışları başlar. Limonata bu serinletici lezzetlerin başında gelir. Klasik olarak limon, su, buz ve şekerden oluşan limonata farklı lezzetler ile birleştirilebilir. Sizler için farklı limonata tariflerini derledik. İşte, birbirinden lezzetli 11 farklı limonata tarifi:
Malzemeler:
Yapılışı: Tüm malzemeleri blenderda çalıştırıp tel süzgeç yardımıyla süzün. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: 2 adet limonun kabuğunu bir kaseye rendeleyin. Limon kabuklarıyla şekeri ovun ve sıktığınız limonların suyunu ekleyin. Tüm karışım 1 litre oluncaya kadar su ilave edin ve pişirdiğiniz bir fincan şekerli Türk kahvesini karışıma ekleyin. Limonatayı 2 saat buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Gazlı limonata için; limon, portakal ve greyfurtların suyunu sıkın. Sıktığınız meyve sularını bir sürahi içine alın. Üzerine tonik, küçük nane yaprakları ve buz ekleyerek karıştırın. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Vişneleri küçük parçalar halinde doğrayın. Üzerine şekeri ve çubuk tarçını ekleyin. Yaklaşık iki saat boyunca dinlenmeye bırakın. Tarçın çubuğunu vişnelerin içinden alın. Şekerlenmiş vişneleri blender’dan geçirip püre haline gelene kadar karıştırın. Vişne püresine su, rendelenmiş Hindistan cevizi ve limon suyu ekleyin. Hazırladığınız vişneli ve Hindistan cevizli limonatayı iyice karıştırıp buzdolabında soğuması için bekletin.
Malzemeler:
Yapılışı: 4 su bardağı soğuk suVişne, erik, 1.5 su bardağı su ve şekerin yarısını tencereye alarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin ve suyunu süzgeçten geçirerek soğumaya bırakın. Limonların suyunu sıkıp şeker ve 2.5 su bardağı su ekleyin. Hazırladığınız vişneli erik suyunu karıştırıp buzdolabında soğutun. Buz ile servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı: Limonları yıkayıp kabuklarını rendeleyin. Ortadan ikiye kesip suyunu sıkın. Limon kabuğu, limon suyu ve şekeri bir kaba alıp 1 gece bekletin. Ertesi gün tel süzgeçten geçirin. Üzerine soğuk su döküp nane dallarını ilave edin. 20 dakika buzdolabında bekletip servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı: İlk olarak nane yapraklarını bir kaseye alın ve ayıklamaya başlayın. Limonların kabuklarını soyun ve nanelerin yanına koyun. Toz şekeri de kasenin içerisine ekleyin. Nane ve limonu şeker ile ovalayın. Ardından limonların suyunu sıkın ve kasenin içerisine 5 bardak su ekleyin. Şekerler eriyinceye kadar karıştırın. Kasenin içindekileri süzgeç yardımıyla süzün ve boş bir kaba aktarın. Bardaklara servis ederken üzerine buz parçaları ekleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Limonların sarı kabuklarını ince rendeleyip şeker ile ovuşturun. İçine zencefili de ekleyip 1 bardak ılık suda şeker çözülene kadar ara ara karıştırarak bekletin. Limonların suyunu sıkıp içine ekleyin. Bu karışıma kalan 4 bardak su ve gül suyunu ekleyip karıştırın. Süzgeçten geçirerek sürahiye alın. Taze çiçeklerle soğuk servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Limon ve portakalı buzdolabında 5-6 saat kadar dondurun. Buzluktan çıkardığınız limon ve portakalı dilimlere ayırın. Kabuklarıyla beraber limon ve portakalı blenderdan geçirin. Eğer isterseniz çilekleri de dondurup, blenderdan geçirerek bu karışıma ekleyebilirsiniz. 1 bardak ılık suda balı eritin. Bütün hepsini birleştirin, karıştırın ve bir süre dinlenmesi için bekletin. Daha sonra temiz bir file yardımıyla karışımı süzün, kalan tortuyu sıkarak ve üzerine biraz su ekleyerek birkaç kez süzmekte fayda var. İçine yaban mersini, çilek ya da dilediğiniz meyvelerden dilimleyerek ve taze nane yapraklarından ekleyebilirsiniz. İstediğiniz yoğunluğa göre sulandırarak da tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı: Limonları ve portakalları güzelce soyuyor ve dilimliyoruz. Ardından kabukları bir kaba rendeleyerek dilimlenmiş limon/portakalı rendelenmiş kabuklarla karıştırıyoruz. Üzerine bal ekliyoruz ve meyvelerin suyu çıkması için iyice ovalıyoruz. Oluşan bu karışımı tel bir süzgeçten geçirerek içerisine 5 bardak soğuk su ilave ediyoruz. Güzelce karıştırdıktan sonra servis ediyoruz.
Malzemeler:
Yapılışı: Stevia yaprağı, şeker tadında kan şekerini yükseltmeyen bir bitki. Tüm tariflerde şeker yerine stevia yaprağı kullandım. 1/2 çay bardağı kadar suda stevia bitkisini kaynatın. 5 dakika demlenmeye bırakın ( limonatanızı daha tatlı seviyorsanız, stevia miktarını artırabilirsiniz ). Soğuması için bekleyin. Tüm malzemeleri bardağa alın ve karıştırın.
Şunlara da göz atın;