Zencefil Gazozu

Zencefil Gazozu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zencefil Gazozu için

Malzemeler

Zencefilli şurup için

  • 2 taze zencefil
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 soyulmuş limon kabuğu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/5 su bardağı su
  • 1 limonun suyu

Servis için

  • 2 limonun suyu (taze sıkılmış)
  • 2 portakalın suyu (taze sıkılmış)
  • 1 şişe maden suyu
  • Bolca taze nane yaprağı
  • Yeteri kadar buz
Zencefil Gazozu

Nasıl Yapılır

Zencefili kabuklarıyla birlikte dilimleyin ve sos tenceresine alın. Sos tenceresinin içine limon kabuklarını, toz şekeri, limon suyu ve suyu ekleyerek şeker eriyinceye kadar kaynatın ve hazırladığınız şurubu 1 gün dinlendirin. Servis için, bir sürahiye hazırlayıp dinlendirdiğiniz zencefilli şurubu, taze sıkılmış ve süzülmüş limon ve portakal suyu ile bir şişe maden suyunu ekleyip karıştırın. Bolca taze nane ve buz ilavesiyle bekletmeden soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo