Uskumrugiller familyasına adını veren uskumru, yüksek oranda omega 3 içeren balık türlerinden biridir. Sırtından aşağıya doğru yeşil-mavi lekeli bantlar bulunur. 100 gramlık uskumru, günlük D vitamini ihtiyacının yarısını karşılayabilir. Bu yüzden haftada 1 kez tüketilmesi önerilir. Sağlık açısından çok önemli bir yere sahip olan uskumru, Kuzey Amerika sahillerinde, Akdeniz, Ege ve Marmara Denizi'nde yaşayabilir.
Uskumru, kızartma, fırınlama ve buğulama teknikleriyle pişirilir. Aynı zamanda meze yapımında kullanmak da mümkündür. Uskumru balığının lezzetini arttırmak için, pişirmeden önce sosla marine edilmesi önerilir.
Uskumruyu fırında pişirmek için, tüm püf noktalarına ve malzeme ölçülerine tarif detaylarından ulaşabilirsiniz. Balığın kokusunu azaltmak için, fırın tepsisine 1 adet defne yaprağı yerleştirmeyi unutmayın.
Biber, patlıcan ve maydanozla hazırlanan İspanyol salatasını, uskumru ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Balık filetosunu fırında pişirdikten sonra, salatanın üzerine ilave edebilirsiniz.
Kuş üzümü, fıstık ve yenibahar ile hazırlanan sahanda uskumru, farklı pişirme yöntemlerinden biridir. Özellikle hafif tatlar sevenler için idealdir.
Uskumru balığına çok yakışan malzemelerden biri de, susamdır. Yalnızca 6 malzemeden oluşan susamlı uskumruyu, 15-20 dakika içinde sunabilirsiniz.
Uskumru fileto, mısır unu ve zeytinyağı ile hazırlanan tavada uskumru, 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Uskumru filetoyu evde kendiniz hazırlayabilir veya balıkçılardan hazır olarak alabilirsiniz.
Arpacık soğan, elma sirkesi ve havuç ile hazırlanan uskumru salatası, ana yemeklerin yanında sunulabilir. Kısa sürede pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir.
İç harcı kıyma ve pirinç ile doldurulan uskumru dolmasının dışı galeta ununa batırılır. Tavada kızartıldıktan sonra dilimlenerek servis edilir.
Porsiyonu yaklaşık 285 kalori olan uskumru pilaki, genellikle meze olarak sunulur. Yanında hafif yemeklere yer verilmesi önerilir.
Şunlara da göz atın;