Şalgam Suyu

Şalgam Suyu
19 Nisan 2024

Şalgam, turpu andıran şalgam ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesine özgü bir sebze olsa da şalgam suyu tüm bölgelerde sofraların kış içeceği olarak yerini alır. Vücut direncini artırıcı ve tansiyon düzenlemesi açısından önemli faydalara sahip şalgam özellikle kırmızı etle uyumlu doğal bir içecektir.

Şalgam Suyu Nasıl Saklanır?

Şişelere doldurduğunuz şalgam suyu buzdolabında 15 gün saklanabilir. Mayalanması için eklediğiniz ekmek yerine 1 su bardağı bulgur ve 1 yemek kaşığı nohut ilave ederek de hazırlayabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Şalgam Suyu için

Malzemeler

  • 1 iri boy şalgam
  • 1 pancar
  • 4 mor havuç
  • Yarım ekmek
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 diş sarımsak
  • 4~5 kuru acı biber
  • 30X30 cm tülbent
  • 10 litrelik pet kavanoz
Şalgam Suyu

Nasıl Yapılır

  1. Şalgam, pancar ve mor havucu soyun. Şalgam ve pancarı ince dilimleyin. Mor havuçları dörde bölün.
  2. Sarımsağı küçük parçalara ayırarak ekleyin. Ekmeği tülbente sarın.
  3. Tüm malzemeleri, ekmeği ve acı biberi (acı sevmiyorsanız koymayabilirsiniz) kavanoza koyun.
  4. Limon suyu, tuz ve şekeri 3 litre suya ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kavanoza doldurun.
  5. Kavanozun tamamını suyla doldurun. 15 gün serin bir yerde bekletin. Üç günde bir kavanozu hafifçe çalkalayın.
  6. Suyu ince bir tülbentten süzün ve cam şişelere doldurun. Şalgam suyunuz hazır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo