Tadı unundan köfte
Yaz meyveleriyle tatlandıracağınız, kış mevsimin vazgeçilmez meyvesi portakal dilimleri ile süsleyeceğiniz, buz gibi bir kompostoya Ağustos sıcaklarında kim hayır diyebilir... Meyveleri bol suda yıkayın. Erik, kayısı, nektarin ve şeftaliyi dilimleyip tencereye alın. Kirazı saplarından ayırıp meyvelere ekleyin. Su, toz şeker ve vanilya ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın.
Portakalı yıkayıp kabuğuyla dilimlere ayırın ve sıcak kompostonun içine atın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutun. İçine üzüm taneleri atın. İçi buz dolu bir kasenin içine yerleştirerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.