Yumurta Öccesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Antakya mutfağından nefis yumurta öccesi tarifi..

Yumurta Öccesi Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Domates sosu için

Yumurta Öccesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaları geniş bir karıştırma kasesinde çırpın. Çok ince kıydığınız sebzeler ve unu ilave edin.
  2. Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp harç kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  3. Bir yumurta pişirme ya da özel öcce tavasının göz yerlerine ay çiçek yağı dökün.
  4. Harçtan bir yemek kaşığı kadar alarak kızgın yağa ilave edin. Her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  5. Domates sosu için rendelediğiniz domatesleri bir sos tenceresine alın. Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
  6. Öcceleri yanında domates sosu ile beraber sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yumurtalı Tarifler Yöresel Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hatay Mutfağı Akdeniz Mutfağı Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla