SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Akdeniz Mutfağı Yemekleri
Uluborlu Böreği
Uluborlu Böreği
Güncelleme tarihi:
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Uluborlu Böreği Tarifi İçin
Malzemeler
500 gr kemiksiz et
2 soğan
4 yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
2-3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Uluborlu Böreği
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Eti soğanla birlikte robotta çekin ya da satırla kıyın. Tuz, karabiber ve çok az su ilave edip yoğurun.
Yufkayı dörde kesin. Her bir üçgenin ortasına bir miktar et yerleştirip bohça şeklinde kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.
Sacı ısıtın. Börekleri önlü arkalı pişirip tereyağı ile yağlayın. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Lezzetine doyamayacağınız
çarşaf böreği tarifi
ni de deneyin.
Tarif Kategorileri
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Akdeniz Mutfağı Yemekleri
Börek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Benzer Tarifler
Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla