Adana'nın yöresel yemeği olarak bilinen sini köfte; kıyma ve bulgur ile hazırlanan bir yemektir. Dışı bulgurla hazırlanan köftenin iç harcı soğan ve kıyma ile doldurulur. Malzemeleriniz hazırsa, Adana usulü sini köfte nasıl yapılır, sini köfte kaç kalori gelin birlikte görelim.
Köftenin dış harcı için çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, un, rendelenmiş soğan, kırmızı toz biber, tuz, karabiber ve yeteri kadar suyu bir kasede karıştırın.
Köftenin iç harcı için, soğanların kabuğunu soyup kıyın. Kıymayı Bizim Yağ Margarinle hafifçe kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
Karabiber ve yenibahar ile tatlandırın. Kıymayı ocaktan alıp iri kırılmış ceviz ve Antep fıstığını ekleyin. Harcı ılınmaya bırakın.
Köftenin dış harcının yarısını Bizim Yağ Margarin ile yağlanmış 30-35 santim çapında bir tepsiye elinizle bastırarak yayın.
Üzerine iç harcı ekleyip kaşığın tersiyle üzerini düzeltin. Kalan bulgurlu harcı üzerine ekleyip çok düzgün olacak şekilde kaşığın tersiyle düzleyin.
Keskin bir bıçağı soğuk suya batırarak tepsideki köfteyi kare şeklinde kesin. Bizim Yağ Margarini hafifçe eritip köftenin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Köftenin yumuşak olması için fırından çıkardıktan sonra üzerine biraz su serpip tepsinin üstünü kapatın. Frenk soğanıyla süsleyerek sıcak servis yapın.
Sini Köfte Kaç Kalori?
Bir adet sini köfte 125, bir porsiyon sini köfte ise yaklaşık 400 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir.
Sosla birlikte sunabileceğiniz fellah köfte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.