- Peyniri rendeleyin. Tozşeker ekleyip karıştırın.
- Ekmek hamuruna sıvıyağ ekleyip yoğurun. Cevizden büyük parçalar koparıp elle çay tabağı büyüklüğünde açın.
- Ortalarına peynirli iç malzemeyi paylaştırın. Kenarlarını içe kıvırıp kayık şeklinde börekler hazırlayın.
- Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Fırının en altına su dolu bir kap yerleştirin. Birkaç buz küpü ekleyip fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Tepsiyi fırına verin. 20 dakika pişirip fırından alın. Böreklerin altına ve kenarlarına fırça ile yağ sürüp tepsiyi tekrar fırına verin.
- Hafif kızarıncaya kadar 10 dakika daha pişirip ılık olarak servis yapın.
Dilerseniz, Doğu Anadolu'nun meşhur lezzetli şekerli küt böreği tarifini de deneyebilirsiniz.