Samsa Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Samsa Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için:

Samsa Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kapta badem, şeker ve yumurta akını karıştırın. Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açıp hazırladığınız bademli karışımı ortasına uzunlamasına yayın.
  2. Hamuru rulo şeklinde sarıp bir tepsiye alın ve 45 dakika dinlendirin. Küçük parçalar halinde kesip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
  3. Bir tencerede şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın. Fırından aldığınız sıcak hamurun üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün.
  4. Tatlı şurubu çekince ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Özel günlerde sunabileceğiniz yeni tarifler arıyorsanız, şerbetli tatlılara göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akdeniz Mutfağı Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Milföylü Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla