- Patlıcanların saplarına dokunmadan yeşil kısımlarını bıçakla kesip ayırın. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun.
- Acısını almak için tuzlu suda 30 dakika bekletin. Kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Sap kısımlarına aldığı kadar kuşbaşı et dizin.
- Zeytinyağını derin bir tavada kızdırıp patlıcanları etlerle birlikte çevirerek kızartın ve yayvan bir tepsiye alın. Tuz serpin.
- 1 kaşık salçayı suyla ezip tepsiye ekleyin. Tepsiyi ocağa alıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
- Patlıcanların acılıklarını gidermek için, tarife başlamadan önce tuzlu suda bekletin.
Afiyet olsun.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilen klasik çöp kebabı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.