Karnabahar Musakka
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karnabahar Musakka Tarifi İçin

Malzemeler

Karnabahar Musakka

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karnabaharı yıkayın. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Soğan, kıyma ve margarini tencereye alın.
  2. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 8-10 dakika pişirin.
  3. Salça, tuz, karabiber ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. 
  4. Karnabaharı ortasından keserek çiçek çiçek ayırın ve geniş bir tencereye yerleştirin.
  5. Hazırladığınız kıymalı karışımı karnabaharların üzerine yayın. Kalan sıcak suyu ekleyip karnabaharlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Karnabahar yerine Türk mutfağının klasiği haline gelen patlıcan musakka tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri Et Tarifleri Sebze Tarifleri Yöresel Tarifler Akdeniz Mutfağı Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla