Şekeri tencereye alıp 1 kahve fincanı su ile eritin. Limon suyunu ekleyip kaynatın.
Kabakları şekerli suya ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Altın sarısı bir renk alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Kabak helvasını servis tabağına alın. Üzerini çekilmiş badem ile süsleyip servis yapın.
Şefin Yorumu :
DİKKAT!
Bu helva Burdur'da özel yetiştirilen bir kabak cinsi ile yapılır. Olgun, ancak sararmamış sakız kabağı kullanılır.
Helvanın kıvamını anlamak için, pişen helvadan bir parça alıp buzlukta bekletin. Hemen donarsa olmuş demektir. Sulu ise biraz daha kaynatmanız gerekir.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, törenlerin vazgeçilmezi haline gelen irmik helvası tarifine de göz atabilirsiniz.