Ekmek Dilimi
Hazırlanma Süresi : 4 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekmek Dilimi Tarifi İçin

Malzemeler

Ekmek Dilimi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bayat ekmeği birer santim kalınlığında dilimleyin. Un, nişasta ve yumurtaları derin bir kaba alıp çırpma teliyle karıştırın.
  2. Rendelenmiş peynir, ince kıyılmış maydanoz ve bir çay bardağı su ekleyerek çırpın. 
  3. Tavada sıvıyağı kızdırın. Dilimlediğiniz ekmekleri yumurtalı karışıma batırıp çıkarın ve bekletmeden kızgın yağa atın. İki taraflı kızartıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Davet Yemekleri Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla