SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Akdeniz Mutfağı Yemekleri
Ciğer Dürüm
Ciğer Dürüm
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Ciğer Dürüm Tarifi İçin
Malzemeler
400 gr kuzu ciğeri
Kuyruk yağı
Nane
Kimyon
kırmızı toz biber
4-6 lavaş ekmeği
Tuz
Garnitür malzemesi:
4 domates
2 soğan
Yarım demet maydanoz
Sumak
Tuz
Ciğer Dürüm
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Ciğer ve kuyruk yağını çok küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir parça ciğer, bir parça kuyruk yağı sıralamasıyla şişe geçirin. Şişleri mangal ateşi üzerinde çevirerek pişirin.
Garnitür için domatesleri küp küp doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp sumakla karıştırın. Maydanozu yaprak yaprak ayırın.
Ciğerleri şişten çıkarıp lavaşların üzerine yerleştirin. Garnitür malzemesini ciğerlerin yanına yerleştirin.
Ciğerlerin üzerine kırmızı tozbiber, nane, kimyon ve tuz serpip dürüm yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Et Tarifleri
Yöresel Tarifler
Salata ve Meze Tarifleri
Meze Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Akdeniz Mutfağı Yemekleri
Benzer Tarifler
Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla