Arap Tava
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pratik, lezzetli ve davet sofralarınıza çok yakışacak bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyoruz. İster iftar sofralarınıza, isterseniz de davet sofralarınıza çok yakışacak bu tarif oldukça pratik hazırlanır. Arap tava Hatay mutfağına ait olup farklı yörelerde değişik versiyonları da yapılmaktadır. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Arap Tava Kaç Kaloridir?

Bir porsiyon arap tava yaklaşık 350 kaloridir. 

Arap Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Arap Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle sebzeleri yıkayın ve kurulayın. 
  2. Soğan, domates, sivri biber, kırmızı biber ve patates küp küp doğranır. 
  3. Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranarak içerisine eklenir. 
  4. Kıyma, sebzeler, ezimiş sarımsak, su ve baharatlar bir kap içerisine alınarak yoğurulur. 
  5. Fırın tepsisi içerisine el ya da kaşık yardımı ile yayılır. 
  6. Üzerine bastırılarak düzeltilir. 
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika 1 saat pişirilir. 
  8. Üzeri kızarınca fırında çıkartılarak servis edilir. 
  9. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Üzerine maydanoz ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Sebzeleri eşit büyüklükte doğramak önemlidir. 
  • Su yetersiz gelirse ve yemeğiniz kurumaya başlarsa su ilave edebilirsiniz. 
  • Üzerine közlenmesi için domates ya da biber dizebilirsiniz.
  • Yanında bulgur pilavı ya da pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akdeniz Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla
Sarımsaklı Köfte