Gaziantep'e ait bu lezzeti denemeye ne dersiniz? Kilis ve Gaziantep'in mükemmel lezzetlerinden ezme kebebının yapılışı ve malzemeleri aşağıda. Yanında pide ile servis edebilirsiniz.
Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkarak ezme karışımına ilave edin.
Zeytinyağı ve tuz ekleyerek karıştırın.
Kıymaya tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yoğurun. Biberleri blenderdan geçirin ve kıymanın içine ekleyin.
Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp şişe dizin. Fırını ızgara konumuna alıp şişleri çevirerek pişirin.
Kıyılmış domatesi servis tabağına alın. Kebapları üzerine yerleştirin. Tereyağını tavada kızdırıp üzerine gezdirerek dökün. Sivribiber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.