Yoğunlaştırılmış Süt
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yurt dışından baktığımız hemen hemen her tarifte gördüğümüz yoğunlaştırılmış sütün Türkiye'de satışı o kadar aktif değildir. Yoğunlaştırılmış süt yapmak vakit alsa da yapımı oldukça kolay, adımları takip ederek yaptığınız yoğunlaştırılmış süt ile lezzetli tarifleri deneyebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa yoğunlaştırılmış süt tarifinin yapım aşamaları aşağıda. 

Yoğunlaştırılmış süt ile nefis brigadeiro tarifini hazırlayabilirsiniz.

Yoğunlaştırılmış Süt Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğunlaştırılmış Süt

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt tencereye alınarak 2 saat boyunca kaynatılır. 
  2. Tahta kaşık ile karıştırılır. 
  3. Sütün yarısından fazlası buharlaştığında süt süzgeçten geçirilerek yeni bir tencereye alınır. 
  4. Şeker eklenerek kaynama noktasına getirilir. 
  5. Şeker eridikten sonra bir kaba alınarak buzdolabında saklanır. 
  6. Soğuduğu zaman kullanıma hazırdır. 

Tarif Kategorileri

Kolay Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı