Yalova Sütlüsü
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yalovo sütlüsü, Yalova'nın patentli bir tatlısıdır. Görüntü ve yapılış olarak baklava ile benzese de sütlü şerbeti ve soğuk servis edilmesi ile farklılıkar gösterir. Baklavanon aksine renk alana kdar pişirilmediği için rengi beyaz olan tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Malzmeleri aşağıda, sizde hazırsanız Yalova Sütlüsü tarifinin detaylarına geçebilirsiniz.

Sakızlı Muhallebi tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Yalova Sütlüsü kaç kaloridir?

Bir porsiyon Yalova Sütlüsü 280 kaloridir.

Yalova Sütlüsü Tarifi İçin

Malzemeler

İçi ve Üstü için;

Yalova Sütlüsü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt ve şeker bir kapta çırpılır. Ocağa alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
  2. Tereyağı bir tavada eritilir. Eriyen yağa sıvıyağda eklenerek karıştırılır. 
  3. Tatlının yapılacağı ısıya dayanıklı tepsiye ya da cam kaba yağ sürülür. 
  4. Yufkalar 2-3 katta bir yağlanarak dizilir. Ortasına gelindiğinde toz kuruyemiş dökülür ve aynı işleme devam edilir. 
  5. Yufkalar bittiğinde kare şekilde dilimlenir, kalan yağ üzerine dökülerek önceden ısınmış 150 derece fırında pişirilir. 
  6. Yavaş yavaş ve çevirerek pişirmek gerekir, kızarmamasına özen gösterin. 
  7. Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür ve soğumaya bırakılır. Üzerine toz fıstık serpilerek soğuk halde servis edilir. 
  8. Afiyet olsun. 
  Servis Önerisi
  • Üzerine tarçın, kakao tozu veya rendelenmiş fındık, ceviz gibi kuruyemişler serpiştirerek tatlıya hem görsel hem de tat açısından zenginlik katabilirsiniz.
  • Taze meyve dilimleri veya meyve sosları ile süsleyebilirsiniz.
  • Yanında bir top vanilyalı dondurma veya bir kaşık hafif krema servis ederek tatlıyı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • Birkaç taze nane yaprağı veya fesleğen yaprağı, tatlıya taze bir dokunuş ve hoş bir aroma katabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Taze ve kaliteli süt kullanmanız önemlidir.
  • Sütü ısıtırken veya karıştırırken sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam elde etmenizi sağlar.
  • Tatlının tam kıvamına gelmesi ve lezzetinin oturması için yeterince soğumasını bekleyin.
  • Sütü pişirirken kısık ateş kullanarak pişirme sürecini kontrollü bir şekilde yapmanız, sütün yanmasını veya tabanının tutmasını önler.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı