Yalancı Tavuk Göğsü
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İlk kez Romalılar tarafından hazırlanan bu tatlı, Türk mutfağına özgü bir lezzet haline gelmiştir. İsteğe göre tatlının içerisinde tavuk eti kullanılabilir. Ana malzemeleri un, şeker ve süttür. Kalsiyum değeri yüksek olduğu için, kemik gelişimini desteklemesiyle bilinir. Özellikle gelişim çağındaki çocukların ayda bir kez tüketmesi önerilir. Farklı şekillerde sunulan tavuk göğsü, kemik erimesi riskini düşürür. Malzemeleriniz hazırsa, yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Yalancı Tavuk Göğsü Kaç Kaloridir?

Siz de çay saatlerinde ve akşam yemeklerinden sonra sunabileceğiniz sütlü tatlılar arıyorsanız, en sevilen çeşitlerden biri olan kadayıflı muhallebi tarifine göz atabilirsiniz.

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin

Malzemeler

Yalancı Tavuk Göğsü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Malzemelerin iyice harmanlanması için karıştırma işlemi sürekli bir şekilde yapılmalıdır.
  • Topaklanmalar meydana gelirse bir kez mikserden geçirebilirsiniz.
  • Tatlının iç kısmını, meyve parçaları ve eritilmiş soslar ile süsleyebilirsiniz. Bu sayede daha aromatik bir tat elde edilir.
  • Tatlının servis kabına yapışmaması için, tabanını az miktarda ıslatın ve üzerine hazırladığınız harcı ilave edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Video Tarifler Kolay Sütlü Tatlılar Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque