Vişne Helvası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişne Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Vişne Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını tencerede eritip elenmiş unu ekleyin. Rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Vişne püresini ekleyip 10 dakika pişirin.
  2. Şekeri ilave edin. Kaşıkla birkaç kez karıştırıp su ve sütü ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika bu şekilde pişirin.
  3. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Helva harcından cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp silindir şekli verin. Üzerlerini vişne taneleriyle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı