Sütlü Tel Kadayıf
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kazandibi tarifine göz atmayı unutmayın.

Sütlü Tel Kadayıf Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Sütlü Tel Kadayıf

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çay saatleriniz için sütlü tel kadayıf tarifi
  1. Şeker ve suyu kaynatın, şeker tamamen eriyince sütü ilave edin ve kenara alıp soğumaya bırakın.
  2. Tereyağını tavada eritip ocaktan alın. Ilınınca kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Elinizle kadayıfları iyice didikleyin. Bir miktar kadayıfı kahve fincanının yarısına gelecek kadar sıkı sıkı doldurun. Üzerine bir miktar ceviz içi ekleyin. Fincanın ağzına kadar kadayıf ilave edip yine sıkıca bastırın. Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine, fincanı ters çevirerek çıkartın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsisine dizin. 
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıf topları kızarana kadar pişirip fırından alın. İlk sıcaklığı geçince sütlü şerbeti kadayıf toplarının üzerine gezdirin. Şerbetini iyice çekmesi için 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine Antep fıstığı ve Hindistan cevizi karışımından serpin. En son vişne tanelerini yerleştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı