Sütlü Tava Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sütlü Tava Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Üzeri için:

Sütlü Tava Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, un, şeker ve yumurta sarısını tencereye alıp karıştırın. Ardından orta ısılı ocağa oturtun. Kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başladığında vanilyayı da ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  2. Tavayı margarin ya da tereyağı ile yağlayıp, 3 yemek kaşığı şekeri tüm yüzeyine serpin. Hazırladığınız muhallebiyi tavaya aktarın. Orta ateş üzerinde tavayı çevirerek pişirin. Bu şekilde şekerin karamelize olmasını sağlamış olacaksınız.
  3. Şeker karamelize olduktan sonra tavayı ocaktan alarak soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabında iyice soğuyunca ters çevirin ve dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı