Sütlü İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Arabistan'ın meşhur lezzetlerinden biri olan sütlü irmik tatlısı, besin değeri bakımından oldukça zengindir. Ana malzemeleri süt, irmik ve şeker olan bu tatlıya; İran, İtalyan ve Yunan mutfaklarında da yer verilir. Kalsiyum değeri yüksek olduğu için, kas ve kemik gelişimini destekler. Genç ve yetişkin sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan irmik, vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri içinde barındırır. Hazırsanız sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır sorusunun cevabını bulmak için tarife başlayalım.

1 Porsiyon Sütlü İrmik Tatlısı Kaç Kalori?

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Sütlü İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Özellikle yaz aylarında serinlemek için, karpuzlu frozen ile sunum yapabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • İrmik tatlısının gerçek lezzetine ulaşabilmek için, boza kıvamında olmasına özen gösterin.
  • Servis etmek için vaktiniz varsa, tatlınızı 2 saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
  • Servis işlemini kolaylaştırmak için, kullanacağ��nız tepsinin altını su ile ıslatabilirsiniz.
  • Evde hazırlayacağınız benmari usulü çikolata veya frambuaz sosu ile tatlınızı süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Video Tarifler Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı