Sütlü Fincan Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana malzemeleri süt, un ve şekerli su olan fincan tatlısı, pratik bir şekilde hazırlanır. Adını pişirilme yönteminden alan bu tatlı, Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde hazırlanır. Malzemelerde değişiklik yapılabilir. Hafifliği ile bilinen fincan tatlısı, genellikle yemeklerden sonra mideyi rahatlatması için tüketilir. Özellikle bayramlarda ve kutlamalarda aperitif bir şekilde sunulur. Dilerseniz, misafir ağırlarken atıştırmalık olarak ikram edebileceğiniz sütlü fincan tatlısı tarifine başlayabiliriz.

Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sütlü Fincan Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, un, toz şeker, vanilya ve damla sakızını bir tencerede karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  2. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Muhallebiyi derin bir kaseye aktarıp 10 dakika mikserle çırpın.
  3. Kahve fincanlarını şekerli su ile ıslatın. Muhallebiyi fincanlara doldurun. Muzları boyuna dörde bölün ve fincan boyunda kesip ortasına yerleştirin.
  4. Birkaç parça ceviz ekleyin ve derin dondurucuda 2 saat bekletin. Dondurucudan çıkardıktan sonra bir bıçağı şekerli suya batırıp fincanın etrafında gezdirin.
  5. Fincanı ters çevirip tatlıyı çıkartın ve bol Hindistan cevizine bulayın.
  6. Sütlü fincan tatlısının üst kısımlarında çukurlar açarak ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sütlü Fincan Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız fincanları sudan geçirin. Bu sayede tatlıyı hazırladıktan sonra daha kolay bir şekilde çıkartabilirsiniz.
  2. Hazırladığınız muhallebiyi mutlaka mikserden geçirin. Böylece topaklanma oluşumunu önleyebilirsiniz.
  3. Tatlıyı dondurucudan çıkardıktan sonra kürdan ile delikler açın.
  4. İsteğe göre hindistan cevizi yerine, toz antep fıstığı kullanabilirsiniz.
  5. İçerisinde muz yerine çilek veya şeftali kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Sütlü Fincan Tatlısı Kaç Kaloridir?

Sütlü fincan tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir. Kalsiyum değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerinde ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Hafif ve pratik bir şekilde sunulan sütlü tatlılar ile siz de sağlıklı beslenmek istiyorsanız, Türk mutfağı başta olmak üzere İskandinavya ve Avrupa ülkelerinde de sıkça tercih edilen fırında sütlaç tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Kuruyemişli Tarifler Kolay Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı