Ana malzemeleri süt, un ve şekerli su olan fincan tatlısı, pratik bir şekilde hazırlanır. Adını pişirilme yönteminden alan bu tatlı, Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde hazırlanır. Malzemelerde değişiklik yapılabilir. Hafifliği ile bilinen fincan tatlısı, genellikle yemeklerden sonra mideyi rahatlatması için tüketilir. Özellikle bayramlarda ve kutlamalarda aperitif bir şekilde sunulur. Dilerseniz, misafir ağırlarken atıştırmalık olarak ikram edebileceğiniz sütlü fincan tatlısı tarifine başlayabiliriz.
Malzemeler
Üzeri için
Sütlü Fincan Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Sütlü Fincan Tatlısı Kaç Kaloridir?
Sütlü fincan tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir. Kalsiyum değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerinde ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.
Hafif ve pratik bir şekilde sunulan sütlü tatlılar ile siz de sağlıklı beslenmek istiyorsanız, Türk mutfağı başta olmak üzere İskandinavya ve Avrupa ülkelerinde de sıkça tercih edilen fırında sütlaç tarifine göz atabilirsiniz.