Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için:

Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ekmeklerin içlerini derin bir kaba ufalayın. Üzerine sütü gezdirip karıştırın ve yarım saat bekletin. Elinizle sıkıp sütünü akıtın. Eritilmiş margarin, yumurta ve tozşekeri ilave edip karıştırın. 
  2. Yüksek kenarlı bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye 1.5 cm kalınlığında olacak şekilde dökün.
  3. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Şişip kabaracak olursa bıçakla birkaç yerinden delin.
  4. Tencerede su, tozşeker ve limon suyunu kaynatın. Tepsiyi fırından alınca sıcak şurubu üzerine gezdirin.
  5. Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin. Hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, klasik bayat ekmek tatlısını da deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı