Gerçek Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır? bu kez bu soruya yanıt veriyoruz... Sütlü tatlılar denildiğinde ilk akla gelen, hafif ve doyurucu tarifiyle geleneksel nişastalı sütlaçtır. Sütlaç, Türk mutfağına özgü bir lezzettir. Kuzey, Batı Avrupa ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. Kalsiyum ve potasyum değeri yüksek olduğu için kas gelişimini destekler. Özellikle gelişim çağındaki çocukların tüketmesi önerilir. Ana malzemeleri pirinç, süt ve şekerdir. Kıvamının pirinç tanelerinin çok sert olmayacak tek tek ağza gelebilecek şekilde olması gerekir. İskandinavya ülkelerinde tarçın sosu ya da kavrulmuş badem ile sunulur. Sütlaç, Osmanlı'da 'Sütlü aş' ismiyle bilinir. Malzemeler hazırsa, 'Gerçek sütlaç nasıl yapılır, bir kase sütlaç kaç kalori?' sorularının cevabı için tarife başlayalım. Lezzet Mutfak Okulu'nda bu hafta Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünden Eğitmen Şef Arif Akdaş, 'Gerçek Fırın Sütlaç' yapıyor... Yazıda hem gerçek fırın sütlacın tarifini hem sütlaçta kullandığımız 'sübye'nin yapılışını bulabilirsiniz. Ayrıca sütlacın kıvamı nasıl tutturulur yazımıza göz atmayı unutmayın. İşte tam kıvamında gerçek sütlaç için gerekli malzemeler, yapım aşamaları ve gerçek sütlacın püf noktaları:
1 Kase Sütlaç Kaç Kalori?
SÜBYE TARİFİ