Süt Helvası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bursa'nın meşhur lezzetlerinden biri olan süt helvası, görünümü ile kazandibini andırır. Ana malzemeleri süt ve un olan bu tatlı, kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Dışı çıtır, içi ise yumuşak bir kıvamdadır. Özellikle gelişim çağındaki çocukların ve kemik erimesi yaşayanların ayda bir kez tüketmesi gerekir. Malzemeleriniz hazırsa, Osmanlı mutfağından miras kalan süt helvası nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Süt Helvası Kaç Kaloridir?

Hafifliği ile bilinen ve bayramların vazgeçilmezi haline gelen sütlü tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Arap mutfağından dünyaya yayılan sütlü irmik tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Süt Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Süt Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Helvayı hazırlarken dikkat edilmesi gereken nokta unu sürekli karıştırmaktır. Bu işlem için tahta kaşık kullanabilirsiniz.
  • Unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.
  • Topaklanma oluşmaması için sütü eklerken karıştırma işlemini hızlandırın.
  • Tatlı muhallebi kıvamını aldığında güveç kaplarını doldurabilirsiniz.
  • Süt helvasının içini kavrulmuş antep fıstığıyla, üstünü ise tarçınla süsleyebilirsiniz.


Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bayram Tatlıları MasterChef Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Video Tarifler Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı