18. yüzyılda Türk mutfaklarında yapılmaya başlanan lokum, 19. yüzyılda Avrupa ülkelerine yayılmıştır. 'Türk keyfi' olarak dünyaya açılan bu lezzetin yapımında birçok malzeme kullanılır. Sultan lokumu ise, Osmanlı mutfaklarından günümüze kadar ulaşmayı başaran önemli tatlardan biridir. Eski zamanlarda bayram ziyaretlerinde ve konuk ağırlarken sunulduğu için geleneksel bir tarif haline gelmiştir. Şeker değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Malzemeler hazırsa, ev yapımı sultan lokumu tarifine başlayabiliriz.
Ev yapımı sütlü tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, özel günlerde sunabileceğiniz hafif ve pratik mozaik pasta tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri not etmeyi ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Sultan Lokumunun Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Sultan Lokumu Kaç Kaloridir?