Sultan Aziz Muhallebisi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sultan Aziz Muhallebisi Tarifi İçin

Malzemeler

Sultan Aziz Muhallebisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Üzümleri yıkayın ve süzerek kenara alın. Bir tencereye süt, tuz, rendelenmiş portakal kabuğu ve şekeri koyun. Orta ısılı ocak üzerinde, şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
  2. Bu arada bir kasede nişasta ile pirinç ununu karıştırın. Sonra bu karışıma suyu azar azar karıştırarak ilave edin. Diğer yandan şekerli süte, nişastalı ve pirinç unlu karışımı yine azar azar karıştırarak ilave edin. Süt boza kıvamına gelen kadar aralıksız karıştırmaya devam edin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca, dövülmüş fıstık ile Hindistan cevizi ve suyu süzülmüş üzümü içine katın. Muhallebiye yedirdikten sonra tencereyi ocaktan indirin. Muhallebiyi kaselere boşaltın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Ardından dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı