Şeftalili İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şeftali aromasıyla tatlandırılmış irmik tatlısı, süt ile hazırlanır. Yuvarlak bir kalıpta bekleterek, pasta şekli verebilir ve üzerini sevdiğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.

'Ben klasikten şaşmam.' diyenler için, gerçek irmik tatlısı tarifini de buraya bırakıyoruz.

Şeftalili İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şeftalili İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, toz şeker, irmik ve rendelenmiş limon kabuğunu bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırın. Kakaolu bisküviyi mutfak robotunda çekin. 
  2. Tereyağını eritin. Bisküvileri tereyağıyla harmanlayın. Karışımı 18 cm’lik çember kalıbı tabanına yerleştirip iyice bastırın. Buzdolabında yarım saat bekletin.
  3. İrmikli karışımın bir kısmını soğuyan bisküvili taban üzerine dökün. Üzerine dilimlenmiş şeftalileri yerleştirin. Kalan irmikli karışımı üzerine dökün. İyice donmasını bekleyin. 
  4. Kalıbın çemberini çıkarıp pastayı servis tabağına alın. Üzerine çekilmiş ceviz serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı