Şeftali Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeftali Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şeftali Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. 

  1. Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. İnce ince dilimleyin. Teflon tavaya alıp üzerine pudraşeker serpin.
  2. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin ve ılınınca  şeftali dilimlerini fırın kabına dizin.
  3. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Süt, nişasta, 3 yumurta sarısı ve vanilyayı tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Muhallebiyi şeftalilerin üzerine gezdirerek dökün. Yumurta aklarını tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpıp muhallebinin üzerine gezdirerek dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. Ilınınca buzdolabına alıp 1 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Yaklaşık 45 dakika da hazırlayabileceğiniz kolay şeftali tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Kolay Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı