Denenmiş
yemek tarifleri sunan Lezzet'in
tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.
- Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. İnce ince dilimleyin. Teflon tavaya alıp üzerine pudraşeker serpin.
- Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin ve ılınınca şeftali dilimlerini fırın kabına dizin.
- Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Süt, nişasta, 3 yumurta sarısı ve vanilyayı tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebiyi şeftalilerin üzerine gezdirerek dökün. Yumurta aklarını tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpıp muhallebinin üzerine gezdirerek dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. Ilınınca buzdolabına alıp 1 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Yaklaşık 45 dakika da hazırlayabileceğiniz kolay şeftali tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.