Saray Sarması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan bisküvili saray sarması; süt, krem şanti ve kakao ile hazırlanır. Diğer adı 'sultan sarması' olan bu tatlı, hemen hemen her yörede aynı şekilde sunulur. İsteğe göre yapımında muz, çilek gibi meyveler de kullanılır. Süt yoğunluklu bir tatlı olduğu için, kalsiyum değeri yüksektir. Vücuda enerji vermesinin yanı sıra kemik sağlığını da korur. Saray sarmasının dışı hindistan cevizine bulanır. Dinlendirme işleminin ardından dikkatli bir şekilde rulo şeklinde sarılır ve servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, özel gün ve bayramların vazgeçilmezi haline gelen tam kıvamında saray sarması nasıl yapılır görelim.

1 Porsiyon Saray Sarması Kaç Kaloridir?

Hafif ve pratik bir şekilde sunulan sütlü tatlılar ile siz de gününüzü güzelleştirebilirsiniz. Dilerseniz, pirinç ile hazırlanan ve Türk mutfağının vazgeçilmez tatları arasına giren sütlaç veya rokoko tarifine göz atabilirsiniz.

Saray Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Saray Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Dilerseniz, tam kıvamında saray sarmasını ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

  Püf Noktası
  • Kullanacağınız tepsinin orta kalınlıkta olmasına özen gösterin. Bu sayede kremanın kıvamını daha iyi tutturabilirsiniz.
  • Kremada topaklanmalar olursa, bir kez mikserden geçirin.
  • Kremayı tepsiye sıcakken dökün. Ve kaşığın tersi ile pürüzsüz bir şekilde yayın.
  • Saray sarmasını rulo haline servis etmeden önce getirin. Aksi takdirde bekledikçe çatlamalar oluşacaktır.
  • Sarmanın hindistan cevizini en son ekleyin. Böylece içine karışmadan daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Osmanlı Mutfağı Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Video Tarifler Kolay Sütlü Tatlılar Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kar yağdı tatlısı
Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi