Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan bisküvili saray sarması; süt, krem şanti ve kakao ile hazırlanır. Diğer adı 'sultan sarması' olan bu tatlı, hemen hemen her yörede aynı şekilde sunulur. İsteğe göre yapımında muz, çilek gibi meyveler de kullanılır. Süt yoğunluklu bir tatlı olduğu için, kalsiyum değeri yüksektir. Vücuda enerji vermesinin yanı sıra kemik sağlığını da korur. Saray sarmasının dışı hindistan cevizine bulanır. Dinlendirme işleminin ardından dikkatli bir şekilde rulo şeklinde sarılır ve servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, özel gün ve bayramların vazgeçilmezi haline gelen tam kıvamında saray sarması nasıl yapılır görelim.
1 Porsiyon Saray Sarması Kaç Kaloridir?
Hafif ve pratik bir şekilde sunulan sütlü tatlılar ile siz de gününüzü güzelleştirebilirsiniz. Dilerseniz, pirinç ile hazırlanan ve Türk mutfağının vazgeçilmez tatları arasına giren sütlaç veya rokoko tarifine göz atabilirsiniz.
Dilerseniz, tam kıvamında saray sarmasını ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.