Salepli Ve Çikolatalı Tatlı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Soğuk havaların vazgeçilmezi haline gelen salep, su veya süt ile birlikte hazırlanır. Yoğun ve aromatik bir tadı olan bu besin Avrupa ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. İlk zamanlar sadece içecek olarak tüketilse de, zaman içerisinde tatlı tariflerinde de yer almaya başlamıştır. Malzemeleriniz hazırsa, sofraların yeni favorisi olacak salepli çikolatalı tatlı tarifine başlayabiliriz.

Salepli Ve Çikolatalı Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için 

Salepli Ve Çikolatalı Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü saleple birlikte kaynatıp ocaktan alın ve küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolataları üzerine döküp eriyene kadar karıştırın. 
  2. Karışımı buzdolabına alın. Soğuyunca kremayı ilave edip karıştırın. 
  3. Elde ettiğiniz köpük kıvamındaki bu tatlıyı,uygun uç takılı sıkma torbasına aktarın. 
  4. Servis kuplarına paylaştırın. Üzerine toz tarçın ve çikolatadan elde ettiğiniz rulolarla süsleyip bekletmeden servis yapın.
  5. Salepli ve çikolatalı tatlıya ev yapımı kakaolu dondurma ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Salepli ve Çikolatalı Tatlının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Sütü birkaç dakika kaynattıktan sonra içerisine salep ilave edip tahta kaşık ile karıştırın.
  2. Tatlının kıvamı koyu olursa tekrar ocağa alarak süt ekleyin.
  3. Bitter yerine sütlü veya beyaz çikolata da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Salepli ve Çikolatalı Tatlı Kaç Kaloridir?

  1. Salepli ve çikolatalı tatlının bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir.

Hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakan sütlü tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, limon aromalı rokoko tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı