Salepli Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türkiye’de Toroslar, Kastamonu, Kahramanmaraş, Yozgat gibi illerimizde yetişen orkide yumrularının kurutulup öğütülmesiyle yapılan salep, kıs aylarının olmazsa olmazıdır. Coğrafi işaret (mahreç) başvurusunun yapıldığı yer ise Burdur Bucak ilçesi salebidir.

Birli muhallebi adını, tüm malzeme ölçü birimlerinin miktarlarının “bir” olmasından almaktadır.

Alternatif olarak kolay muhallebi ve muzlu muhallebi çeşitlerine de göz atın. Osmanlı'dan miras kalan nefis kazandibi tarifini de deneyebilirsiniz.

Salepli Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Salepli Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şekerin yarısını, nişastayı, toz salebi ve 1 bardak soğuk sütü bir kaba alarak kuru malzemenin üzerine sıvıyı yavaş yavaş dökerek topaklanmasına izin vermeden karıştırın ve yumurta sarısını ekleyin.
  2. Geri kalan sütü, kalan seker ile bir tencerede kaynatın. Şekerin eridiğine emin olun.
  3. Kaynayan sütün üzerine terbiye ederek salepli karışımı ekleyin ve koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  4. Daha sonra servis kaplarına boşaltın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
  5. Servis etmeden önce üzerine tarçın ekleyin.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Hafif Yemekler Çay Saati Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı