SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sütlü Tatlılar
Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı
Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı
Güncelleme tarihi:
22 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin
Malzemeler
4 su bardağı süt
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker
15 gr tereyağı
2 yumurta
1 paket vanilya
3 damla sakızı
2 çorba kaşığı beyaz susam
Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Süt, şeker ve irmiği tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.
Koyulaşınca tereyağını ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Damla sakızını havanda ezin.
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp soğuk muhallebiye ekleyin. Mikserle düzgün bir karışım olana kadar çırpın.
Vanilya ve damla sakızını ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp üzerine susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri altın rengini alıncaya kadar pişirin. Soğuyunca kare dilimlere kesin, servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Tatlı Tarifleri
Benzer Tarifler
Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı