Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Sakızlı Ve Susamlı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, şeker ve irmiği tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.
  2. Koyulaşınca tereyağını ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Damla sakızını havanda ezin.
  3. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp soğuk muhallebiye ekleyin. Mikserle düzgün bir karışım olana kadar çırpın.
  4. Vanilya ve damla sakızını ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp üzerine susam serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri altın rengini alıncaya kadar pişirin. Soğuyunca kare dilimlere kesin, servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı